“Wat achter ons ligt en wat voor ons is, zijn slechts kleine dingen vergeleken met wat in ons zelf ligt”


         Oliver Wendell Holmes


Onze methodiek

Het paard heeft een grote rol gespeeld voor de mens. Zo kennen we maar liefst 53 spreekwoorden en gezegden met het paard als hoofdthema. En tot ver in de jaren 60 van de vorige eeuw werd er in Nederland het paard gebruikt om de mens te steunen. Het enige dier dat wij 'edel' noemen.

Langzaam vergeten wij dat!


Wat kunt u verwachten

De werkwijze is dat géén traject wordt afgesproken voor bepaalde tijd. Dit is geheel aan u. U bepaalt zelf de behoefte. De sessies met het paard en de daaruit ontstaande ervaringen worden omgezet naar een of meerdere doelen welke u voor uzelf, met hulp van het paard, bepaalt. Het verder 'uitcoachen' daarvan geschiedt op basis van 1 op 1 sessies welke wij vervolgens met het paard bevestigen.

Daarmee behoudt u geheel de controle over enerzijds uw traject anderzijds wordt u in de positie gezet zelfstandig de ervaringen om te zetten naar uw doelen zonder tijdsdruk.

Bewezen methodiek?

Onze filosofie is dat het antwoord op een probleem niet in een coach, psychiater of
therapeut zit maar in de persoon zelf.
De manier om het antwoord te vinden is door te ervaren. Ervaringsgericht leren
is de mooiste, makkelijkste en snelste manier om te veranderen.
Het paard is het middel wat wij hiervoor inzetten. Het zijn hoog sensitieve dieren
die direct reageren op u. Ieder moment is voor het paard nieuw en door herhaling laat het paard daarom een andere reactie zien. Doordat u uw gedrag aanpast
ervaart u de verandering en kan u dit toepassen in het dagelijkse leven.

Leren over uzelf
Door deze ervaringen bent u in staat veel over uzelf en uw handelen te leren. U gaat uw gedrag aanpassen. Het paard is niet een spiegel. Uzelf bent uw spiegel. U geeft zichzelf de nieuwe inzichten.Los van elkaar, of een eenheid?

Inclusie

Het model is gebaseerd op ‘bewustwording’. Deze bewustwording laten we niet gebeuren, het gebeurt vanzelf. Dat is de basis van het succes.

- Bewustwording over de mens die ziek is, inzicht in de ziekte zelf en wat dit betekent voor-, in-, en op het werk.

- Bewustwording bij de manager wat leiderschapstijlen doet met zijn medewerkers.

- Bewustwording dat communicatie niet binnen een afdeling blijft maar effect heeft op andere teams.

- Bewustwording dat de bedrijfscultuur de som is van de cultuur binnen de diverse afdelingen én hoe deze door de managers worden aangestuurd.

Inclusie is dat de mens in en rondom het proces weet wat er speelt en hoe het werkt. Zonder dit gegeven werken alle andere methodieken als een vitamine spuit: effect is kort en men vervalt al snel in het oude patroon.